Magnus Grahn ger Sverige 50 procents sannolikhet till en semifinalplats i VM. Foto: Bildbyrån

Magnus Grahn: ”Ett 50/50-läge för Sverige”

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att Sveriges handbollsherrar ställs mot Qatar i VM-kvartsfinalen i Egypten på onsdag. Enligt SVT Sports expert Magnus Grahn finns det ingen favorit.

– Jag säger att det är ett 50/50-läge, säger han.

Qatar slog Argentina med 26-25 i sin sista match i huvudrundan och då tog de sig till kvartsfinalen där de möter Sverige.

– Qatar är en tuff motståndare. Ett fysiskt storvuxet lag. Men jag tror att de kommer att passa oss ganska bra. De är ganska raka och enkla i sitt spel och det kommer att passa Sveriges försvarsspel ganska bra, säger SVT-experten Magnus Grahn och fortsätter:

Svår motståndare

– Med det sagt vill jag inte säga att det är någon enkel match. Det är en svår motståndare som har Valero Rivera Lopez, den mest meriterade tränaren som finns i handbollsvärlden. Så det blir en nöt att knäcka.

Vilka är favoriter?

– Jag säger att det är 50/50-läge. Det är Sveriges ungdomliga entusiasm mot ett ganska erfaret lag i Qatar. De gör sitt tredje-fjärde mästerskap ihop och det är inga dussinspelare som är där, säger Grahn.

KLIPP: Andreas Palicka om tiden i landslaget

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.