Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Gottfridsson ser chansen: ”Gruppen har öppnats upp”

Gottfridsson ser chansen: ”Gruppen har öppnats upp”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges väg mot en semifinal är öppen. Det menar den svenske lagkaptenen Jim Gottfridsson.
– Men först och främst måste vi sätta vårt spel bättre, säger den svenske stjärnan. 

Sverige går in i EM:s huvudrunda med noll poäng tillsammans med Portugal och Island. Fördel Slovenien, Ungern och Norge som är den trion som vann sina respektive grupper och som därmed har med sig två poäng in när EM nu ska avgöras. 

–  Vi har noll poäng men chans till semifinal, även om det är tufft att snacka om det redan nu. Först och främst måste vi sätta vårt spel bättre. Vi måste ta två poäng mot Portugal. Annars ser det mörkt ut. Men det är fördel för lagen i den här rundan. Nu stöter vi inte på Danmark och Frankrike vilket gjort att gruppen öppnat upp sig med Norge som favorit, säger Jim Gottfridsson. 

Den svenske förbundskaptenen Kristjan Andrésson om fredagens motstånd. 

– Portugiserna är fysiska, tekniska och duktiga handbollsspelare. För gemene man som inte följer handbollen varje dag är det överraskande. Men vi som har sett utvecklingen de senaste åren är inte överraskade över att Portugal kunde slå Frankrike.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer