Magnus Grahn. Foto: Bildbyrån

Grahn: ”Anfallsspelet var under all kritik”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige lyckades inte säkra gruppsegern mot Slovenien. Anledningen var enligt SVT Sports landslagsexpert Magnus Grahn ett allt för dåligt anfallsspel.
– Anfallsspelet var under all kritik, säger han.

Efter krossen mot Schweiz där anfallsspelet klickade var det en helt annan känsla i matchen mot Slovenien. 19 mål blev det framåt, där SVT Sports landslagsexpert Magnus Grahn tyckte att anfallsspelet borde varit betydligt bättre än vad de visade upp i Scandinavium.

– Det gick på kryckor hela matchen. Sverige hade inga lösningar på slovenernas låga försvarsspel. Det blev en ganska behaglig resa för slovenerna för att Sveriges anfallsspel var alldeles för dåligt. Sverige är och ska vara bättre än vad de presterade i dag, säger han.

Sverige hade en viktig pusselbit borta från laget i kvällens match. Albin Lagergren missade på grund av skada. Men trots att Sveriges enda vänsterhänta niometersspelare saknades tycker Grahn att Sverige ska vinna en match mot Slovenien.

– Jag tycker att Sverige ska vinna mot Slovenien i varje fall. Vi ska vara bättre, vi är bättre. Men inte i dag. I dag var Slovenien bättre, de lurade oss i sitt försvarsspel. Vi spelade väldigt mittcentrerat och där hade de två stora granitblock.

Saknade Lagergren

Klipp: Här förlorar Sverige mot Slovenien

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Lukas Nilsson deppar efter förlusten. Foto: Bildbyrån

Men Grahn såg ändå att det svenska spelet led av att inte ha en vänsterskytt på niometerslinjen.

– Man såg det tydligt. Man såg det tidigt att Sverige saknade en vänsterhänt niometersspelade. I synnerhet Lagergren som är en väldigt bra spelare. Han hade behövts, för han har något som jag tycker Sverige saknade generellt den här matchen. Han vågar gå i det breda spelet och dra isär och ligga långt ut mot kanterna i sitt spel.

Nu vill Grahn se fokus på anfallsspelet inför fortsättningen av EM.

– Vi måste hitta mer lösningar i anfallsspelningar. Och det är inte bara lösningar, vi måste driva upp tempot hårdare. Tempot är nästan det jag är mest irriterad på, att tempot är så lågt. Att vi har problem när vi inte har en vänsterhänt, det kan jag förstå. Men att det var så lågt tempo, det retar mig mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer