VM-betyg underkänt: ”Hela laget underpresterar”

Uppdaterad
Publicerad

För mycket slarv, för ängsligt anfallspel, ingen rytm. Så sammanfattar SVT:s handbollsexpert Magnus Grahn Sveriges insats i förlustmatchen mot Danmark. – Det var för mycket tänka på spelval och för lite bara släppa loss och bara gå på mål.

Magnus Grahn såg ett par saker som förbundskapten Thomas Sivertsson kunda ha gjort.

– Han kunde ha släppt mer på tyglarna tidigare. Det är några positioner han borde bytt, bland annat lyft (Nathalie) Hagman in på nio meter, och kanske matchat Jamina Roberts ännu hårdare för hon var ju klart bäst i dag.

Några ljuspunkter hittar SVT:s expert när Sverige i matchen är på väg att hämta in det stora underläget.

– Filippa Idéhn är fantastisk bra i mål, man spelade mycket mer agressivt i försvarsspelet och sedan chansade man mer och det gick hem. Man ska vara ärlig och säga att Danmark gick ner sig under den perioden. Det var mer fria tyglar då och vi började tro på det men vi kom inte riktigt nära för att sätta press.

Vad säger du om Sveriges insats i VM?

– Det blir underkänt.

Se hela analysen med Magnus Grahn ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.