Isabelle Gulldén avslutade landslagskarriären efter handbolls-EM. Foto: Bildbyrån.

Grahn: ”Hon är den största vi har haft”

Uppdaterad
Publicerad

Isabelle Gulldén avslutade landslagskarriären efter EM-matchen mot Frankrike.

SVt:s expert Magnus Grahn är inte förvånad – men kommer att sakna henne enormt mycket.

– Hon är den största vi har haft, säger Grahn till SVT Sport.

Sverige gjorde sitt sämsta EM-mästerskap på 16 år. Mitt under sista matchen, mot Frankrike, meddelade det svenska handbollsförbundet att Isabelle Gulldén avslutar sin karriär.

Magnus Grahn, SVT:s handbollsexpert, är full av beundran för Gulldén, och hennes karriär den blågula tröjan.

– Hon är en av de absolut bästa spelarna vi har haft genom tiderna. Det handlar om helheten. Dels hennes personlighet, dels hennes prestationer på banan. Hennes sätt att leda utvecklingen av svensk damhandboll. Den har blivit mer professionell och hon har gjort att den har blivit mer synlig. Hon har lyft upp svensk landslagshandboll, säger Grahn.

– Det är därför den är så populär som den är.

”En enorma karisma”

Är du förvånad?

– Egentligen inte. Om man har tittat på hennes prestationer så har jag saknat hennes närvaro och geist. Den har inte varit där, det är inte så jag är van att se henne. Jag har varit orolig för hennes problem med foten, men har sett att hon har varit hämmad av den. Hon har inte fått ut det som hon har skämt bort oss med tidigare.

Är hon den största vi har haft?

– Ja, det tycker jag. Och då väver jag inte mycket. Spelmässigt är hon det, sen handlar det även om personligheten och vad hon har betytt för svensk handboll. Vi har idolfixeringen, att unga tjejer har haft en storspelare att se upp till både på och utanför planen. Hon har en enorm karisma.

– Jag kommer att sakna henne enormt mycket. Hon har lett Sverige till två mästerskapsmedaljer också.

KLIPP: Gulldén avslutar landslagskarriären

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.