Foto: Bildbyrån

Trots skadan: Niclas Ekberg med i OS-truppen

Uppdaterad
Publicerad

Handbollslandslagets högersexa Niclas Ekberg är med i Glenn Solbergs OS-trupp – trots att han just nu är knäskadad. Han är också den enda som inte var med och tog VM-silver i januari.

– Vi fick en god nyhet igår, att han blir klar för OS. Han spelar med stor erfarenhet och på en hög nivå, säger förbundskapten Solberg till SVT Sport.

En som däremot inte är med är målvakten Mikael Appelgren. Han har haft ett skadefyllt år med dubbla operationer och är därmed inte uttagen till OS i Tokyo. Istället kom Mikael Aggefors med.

– Jag lider lite med Appelgren med tanke på att det kanske är hans chans att få representera Sverige i ett OS. Men han har varit skadad ganska länge och det är ganska kort tid för honom att komma i form. Sedan har Aggefors presterat väldigt väl i sitt Ålborg och spelade Champions League-final för någon vecka sedan, säger SVT Sports expert Magnus Grahn.

Andreas Palicka får chansen att OS-debutera vid 35 års ålder.

– Jag har haft förmånen att få uppleva mycket fantastiskt under min handbollskarriär men ett OS har fortfarande saknats. OS i Tokyo har varit mitt mål under lång tid och jag ser oerhört mycket fram emot att åka dit och spela för Sverige och kämpa om medaljerna, säger han.

Förbundskapten Solberg är nöjd med truppen.

– Jag är stolt över att kunna presentera en OS-trupp med så otroligt duktiga spelare, säger han.

KLIPP: Här blir Sverige klart för OS i Tokyo (15 mars 2021)

Här är hela truppen

Målvakter: Andreas Palicka och Mikael Aggefors.

Vänstersexor: Lucas Pellas och Hampus Wanne.

Mittsexor: Max Darj och Fredrik Pettersson.

Högersexor: Niclas Ekberg och Daniel Pettersson.

Niometer: Felix Claar, Jim Gottfridsson, Jonathan Carlsbogård, Oscar Sunnerfelt, Lukas Sandell och Albin Lagergren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.