Magnus Grahn. Foto: Bildbyrån

Grahn: ”Surt med slutet men Sverige ska vara nöjt med ett kryss”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Magnus Grahn grämde sig över det tyska målet i slutsekunderna till 25-25 men såg ändå positivt på att Sverige fick med sig en poäng när OS-kvalet inleddes i Berlin.

– Totalt sett ska Sverige vara nöjt med ett kryss. Tyskland är ett världslag och storfavorit i gruppen, även om det var surt med det sista målet, säger Grahn som såg en match med två skepnader.

– I första halvlek fick Sverige inte alls till försvaret och Tyskland kunde relativt enkelt sätta sig i förarsätet. I slutet av första halvleken, där Sverige kämpade och krympte avståndet till bara ett mål i paus (14-13) och de första 20 minuterna i andra var det en helt annan match, Felix Claar en nyckel, och Andreas Palicka satte nivån för försvaret med sitt storspel, säger Grahn.

Gynnsamma chanser att gå till OS

Med Palickas enastående räddningar som grund verkade Sverige gå mot segern och det fanns flera tillfällen att punktera matchen.

– Vi hade två kontringslägen där vi ledde med tre mål men var inte tillräckligt kyliga i de avsluten och sedan storspelade också den tyske målvakten Johannes Bitter, vilket var en bidragande orsak till utgången.

Algeriet och Slovenien återfinns också i gruppen som har alla matcher i coronabubbla i Berlin utan publik. De två första lagen går till OS i Tokyo.

KLIPP: Se Palickas räddningar:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.