Andreas Palicka och Jim Gottfridsson. Foto: TT

Sverige tappade segern med fem sekunder kvar

Sveriges handbollsherrar följde upp den fina insatsen vid VM-silvret i Egypten och spelade oavgjort 25-25 mot Tyskland i den första matchen i OS-kvalet i Berlin.

– Det är ett bittert slut, säger målvakten Andreas Palicka till Kanal 5.

– Jag tycker att vi är bättre och vi hade chans att avgöra, fortsätter Palicka som grämer sig över slutsekunderna när bollen gick in under honom.

– Sista skottet är bittert att den går in. Men det är första matchen av tre och det var en bra poäng att få med sig.

Tappad poäng men två av fyra lag går till OS

Det var en tappad poäng i en match som Sverige såg ut att vinna men säcken knöts inte ihop.

Med 27 sekunder kvar räddades Jim Gottfridsson skott och Tyskland tog ut målvakten för att spela sju mot sex. Med fem sekunder kvar tog sig Marcel Schiller fram på vänsterkanten och drog in bollen via golvet för 25-25 och ett vilt tyskt jubel utbröt.

Som mest ledde Sverige med fyra bollar. Det var när Niclas Ekberg gjorde 23-19 med tolv minuter kvar.

Brände friläge som kunde gett 25-21

Det blev dramatiska slutminuter. Tyskland tog en timeout med sex minuter kvar vid underläge 21-24 och Felix Claar hade ett friläge att göra 25-21 och avgöra matchen men målvakten Johannes Bitter, som växte ut till en jätte, räddade.

Målvakten Andreas Palicka storspelade efter pausen när Sverige vände ett underläge och kunde gå ifrån till ledning med tre bollar vid flera tillfällen.

Sverige hade flera lägen att avgöra matchen men tyskarna kom hela tiden tillbaka.

Det var den första OS-kvalmatchen av tre för Sverige i Berlin. Till helgen väntar möten med Algeriet och Slovenien. Två lag går till OS.

Bara timmarna före matchstart lämnade nyckelspelaren Hampus Wanne laget av personliga skäl.

KLIPP: Dramatiskt OS-kval för Sverige