Sveriges Johanna Bundsen, Isabelle Gulldén och Linn Blohm tackar publiken efter söndagens match mot Frankrike. Foto: TT.

Gulldén: ”Vi kommer att göra allt”

Uppdaterad
Publicerad

Montenegros vinst mot Serbien med 28-27 håller Sverigs små förhoppningar om medaljspel i EM vid liv inför den sista matchen i huvudrundan mot Ryssland.

– Vi kommer att göra allt vi kan, säger den småskadade stjärnan Isabelle Gulldén till SVT Sport.

Det var nära med ett kryss men Montenegro fick med sig en vinst, vilket ändrade en del i förutsättningarna. Gulldén har haft koll på matematiken sedan dag ett och kunde direkt analysera läget.

– Vi hoppades verkligen på ett kryss, då hade vår chans till semifinal varit lite större men tyvärr blev det inte så. Oddset på att vi ska nå dit nu är väldigt högt, men vi kommer att göra allt vi kan i den match vi kan påverka, mot Ryssland och får hoppas att Danmark och Serbien kan vinna sina matcher, säger Gulldén.

Förbundskaptenen Henrik Signell har bara seger i sikte inför Rysslandsmatchen. Motståndaren är redan klar för semi vilket kan vara en fördel för Sverige.

– Efter vår oavgjorda match mot Frankrike visste vi att det skulle bli svårt att nå semifinal och det blev ännu svårare nu. Oavsett hur det går i matchen som spelas före vår på onsdag siktar vi på seger mot Ryssland för att ge oss så många poäng och en så bra slutplacering som möjligt. Om det sedan räcker för att ta oss till Paris beror på utgången i de andra matcherna, säger Signell.

Inför sista omgången om Sverige ska nå semifinal:

Danmark – Montenegro (Montenegro får inte ta poäng)

Sverige – Ryssland (Sverige måste vinna)

Serbien – Frankrike (Serbien måste vinna)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.