Rysslands Kseniia Makeeva och Anna Sen mot Serbiens Dragana Cvijic under söndagens match. Foto: TT.

Ryssland spelade bort Danmark i EM

Uppdaterad
Publicerad

Danmark blev utspelat av Ryssland och förlorade med 32-21 i huvudrundan av EM i Frankrike. Därmed är Danmark utan chans att nå medaljerna i mästerskapet.

De ryska spelarna, som är klara för semifinal som första lag, firade med en ringdans efteråt. I nästa match möter det storspelande ryska laget Sverige i Nantes.

Bland annat hade Ryssland ett imponerande anfallsspel med hög fart och stor rörlighet. Danskorna blev ständigt upprullade och utspelade och visade tidigt tecken på uppgivenhet.

Med tolv minuter kvar fick den danska målvakten Sandra Toft ett hårt skott rätt i ansiktet och gick ner för räkning. Då var Danmark sedan länge ett slaget lag och matchen var ganska avslagen. Toft gick och satte sig på bänken.

Vid den andra bänken fortsatte den hårdföre tränaren Jevgenij Trefilov att skälla på de ryska spelarna spelarna trots att ledningen höll sig runt åtta mål.

Det blev trista slutminuter för båda lagen. Antonia Skorobogatchenko stoppade bryskt Line Haugsted med utsträckta händer och danskan stöp hårt i golvet med stora smärtor. Efter en videogranskning fick ryskan ett rött kort

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.