• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Spelarna om mikroskopiska semifinalchansen: ”Lever här och nu”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har fortfarande en mikroskopisk chans att nå EM-semifinal.

Men man har långt ifrån allt i egna händer.

– Vi lever här och nu, att andra resultat måste stämma in är inget vi kan påverka, säger Linn Blohm till SVT Sport.

Svensk vinst mot Ryssland på onsdag är en förutsättning för att drömmen om en semifinal ska leva. Dessutom måste ett gäng andra resultat gå Sveriges väg för att EM-äventyret inte ska ta slut.

– Vi lever här och nu och vill gå så långt som möjligt här i mästerskapet. Det enda vi kan påverka är att vi kan vinna mot Ryssland och sedan att massa andra resultat måste stämma in, det kan vi inte påverka, säger Linn Blohm till SVT Sport.

Anna Lagerquist håller med sin linjekamrat.

– Klart att mycket står på spel och det beror mycket på andra matcher. Men det är inget som vi kan påverka, utan vi måste vinna mot Ryssland och vi tänker gör allt vi kan för att göra det, säger Lagerquist.

Sverige har blandat och gett under EM men det oavgjorda resultatet i går mot världsmästaren Frankrike har stärkt laget inför onsdagens möte med guldaspiranten Ryssland.

– Vi har varit frustrerade och det har känts som att vi inte kommit upp i den nivån som vi vet att vi kan. Därför var det skönt med matchen i går, för oss själva. Jag hoppas att vi kan bygga vidare på det och spela ännu bättre nästa match, säger Lagerquist.

Sverige möter Ryssland på onsdag klockan 18.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.