Isabelle Andersson och Hanna Åhlén jublar efter ett mål. Foto: Bildbyrån

H65 Höör värvar talang från rivalen

Uppdaterad
Publicerad

En av svensk handbolls stora talanger byter klubb till nästa säsong. 18-åriga Isabelle Andersson lämnar Skuru för att i stället spela för H65 Höör.

Andersson har varit nyckelspelare i det svenska juniorlandslaget och övergången kommer samtidigt som de båda lagen skuggar varandra i toppen tabellen inför det stundande SM-slutspelet.

Att gå från en storklubb till en annan är inte okomplicerad. Men Isabelle Andersson har varit medveten om intresset från H65 Höör en längre tid.

– Så jag fick ställa mig frågan; ville jag ha en stor förändring eller vill jag vara kvar i det trygga?, säger Isabelle Andersson i ett pressmeddelande.

H65 Höörs tränare Ola Månsson är nöjd med sin värvning.

– Det är en prestigevärvning för oss och en spelare jag tror väldigt mycket på inför framtiden. Det är jag för övrigt inte ensam om att tro, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.