23-åriga Nathalie Hagman har gått från klarhet till klarhet i det svenska landslaget. Foto: Bildbyrån

Hagman fruktar mardrömsmotstånd

Uppdaterad
Publicerad

I kväll avgörs handbollslandslagets motstånd i VM. Landslagets tekniker Nathalie Hagman hoppas på tur men vet vad som krävs. ”Självklart vill vi ha tur i lottningen, men vi måste slå alla lag för att gå hela vägen”, säger Hagman till SVT Sport.

I går presenterades seedningsgrupperna som i kvällens lottning ligger till grund för vilka Sverige kommer ställas mot i gruppspelet i VM i december. Alternativen på vilka lag Sverige kan få möta i gruppspelet är många. Nathalie Hagman, som gått från klarhet till klarthet i det svenska landslaget de senaste åren, har drömgruppen klar för sig och ser helst att Sverige får möta lag från seedningsgrupp ett och tre.

– En grupp med Kuba, Sverige, Argentina, Japan och Ryssland, Puerto Rico eller Kazakstan skulle sitta fint, säger Hagman till SVT Sport.

Handbolls-VM 2015

– Men det kan sluta med en mardrömslottning också med Norge, Rumänien och Serbien till exempel.

SVT:s expert kritisk mot IHF

Efter gårdagens besked om seedningsgrupperna kritiserade  SVT:s expert Magnus Grahn Internationella handbollsförbundet och ställer sig frågande till att regler förändras inför varje mästerskap.

– Det är väldigt, väldigt märkligt att ett lag som Kuba kan hamna i första seedningspott och lag som Serbien och Tyskland i den sista. Det säger en hel del om Internationella handbollsförbundets agerande. Det blir bara märkligare och märkligare för varje år. Vi måste få ett stopp på detta och de här sakerna. Det gagnar ingen, säger Grahn.

Diskussionen om seedningen är inget som påverkar Hagman och det svenska landslaget.

– Det är ingenting vi tänker så mycket på. Då är det jobbigare att få en dålig lottning, säger Hagman och menar att det i slutändan är prestationen som avgör Sveriges VM-öde.

– Självklart hoppas vi att vi har lite tur med lottningen, men samtidigt måste vi slå alla lag för att gå hela vägen.

Nu väntar uppladdning inför VM-turneringen som avgörs 5-20 december i Danmark.

Seedningsgrupperna inför kvällens lottning

Grupp 1: Brasilien, Kuba, Norge och Danmark

Grupp 2: Spanien, Sverige, Montenegro och Frankrike

Grupp 3: Ungern, Nederländerna, Argentina och Rumänien

Grupp 4: Ryssland, Sydkorea, Polen och Japan

Grupp 5: Tunisien, Kina, Den demokratiska republiken Kongo och Puerto Rico

Grupp 6: Angola, Serbien, Tyskland och Kazakstan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM 2015

Mer i ämnet