Nathalie Hagman. Foto: Bildbyrån

Hagman: ”Har en spännande grej på gång”

Uppdaterad
Publicerad

Andra säsongen i Rumänien blev tung för både Nathalie Hagman och stjärnfyllda CSM Bukarest.

Efter sommaren väntar en nysatsning i danska Odense för den svenska landslagsstjärnan.

– Odense har en spännande grej på gång, säger 27-åringen.

På torsdagen lär de svenska handbollsdamerna säkra en plats till VM i Japan i november-december. Sverige har 15 plusmål med sig till kvalreturen borta mot Slovakien efter att ha vunnit det första mötet i Karlskrona i lördags med 33–18.

– Vi har så klart bra förutsättningar, men jag har vunnit med 13 bollar och sedan förlorat med 12 med Holstebro i Europaspel, säger Nathalie Hagman med ett snett leende.

– Men gör vi vårt jobb så spelar vi mästerskap.

Värvat Hagman och Groot

Efter sommarsemestern väntar en ny klubbadress för Nathalie Hagman. Efter två säsonger i den rumänska storklubben CSM Bukarest har 27-åringen skrivit på för ett år med storsatsande Odense i den danska ligan.

– Jag kände att Odense har en spännande grej på gång och det är väldigt intressant det de vill göra som klubb och det lag de har till nästa säsong. Jag fick möjligheten att vara med på den resan och det vill jag gärna, säger Hagman, som 2014–2017 spelade för Holstebro och Nyköbing-Falster i Danmark.

I Bukarest hade Hagman liksom klubben en första framgångsrik säsong med ligaguld (fjärde raka) och en tredjeplats i Champions League. Det gångna året var dock 27-åringen petad en hel del internationellt och för Bukarest var säsongen misslyckad med en andraplats i ligan och missat finalspel i Champions League.

– Jag kan inte riktigt gå in på alla detaljer, säger Hagman kryptiskt på frågan om varför hon lämnar Bukarest.

I Odense kryllar det av landslagsspelare från framför allt Danmark, men förutom Hagman har klubben från Fyn även värvat Nycke Groot. Nederländskan är en av världens främsta mittnior och ansluter från ungerska Györ.

– Jag tycker att hon är en av världens bästa handbollsspelare. Det blir spännande, säger Hagman.

”Bästa laget i världen”

TT: Den gångna säsongen blev det missat ligaguld och missat finalspel i Champions League för Odense, men hur bra kan projektet bli?

– Det är väl som alla lag. Jag har spelat i Rumänien nu och på papperet har vi kanske haft det bästa laget i världen, men vi har inte lyckats. Det handlar om att få ihop det och göra saker rätt och ha tålamod.

Även Sveriges lagkapten Sabina Jacobsen ska lämna Bukarest, men än är det inte officiellt var försvarsspecialisten ska spela handboll.

– Det blir officiellt om några veckor. Någon gång i mitten av juni, säger Jacobsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.