Se Nina Koppangs läckra japan Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Hallby föll igenom i första halvleken mot Sävehof: ”Så jävla dålig”

18 tekniska fel. Då hade Hallby som väntat inget att sätta emot Sävehof. Partillelaget vann komfortabelt med 31–25.

– Det är surt att vi gör en sådan jävla dålig första halvlek, säger Hallbys Emma Wahlström till Handbollsligan live.

Se Nina Koppangs läckra japan i spelaren ovan.

Trots mediokert målvaktsspel i Sävehof lyckades Hallby bara få in fyra bollar bakom Johanna Bundsen de första 15 minuterna. De tekniska felen staplades på varandra och Sävehof tilläts göra flera enkla mål.

Men det var inte bara enkla mål som gjordes, utan även vackra. Elin Karlsson och Nina Koppang bjöd på en läcker japan.

Sävehof kontrollerade matchen

Efter underläge med 10-16 i halvtidspausen behövde Hallby en fulländad halvlek för att kunna stressa serieledande Sävehof – men så blev det inte.

Sävehof hade stenkoll på läget och vann till slut med 31–25.

Efter matchen var Hallbylägret kritiska till det egna spelet i den första halvleken.

”Tokstraffade”

– Vi visste att vi behövde göra en felfri match, men det gjorde vi verkligen inte med 18 tekniska fel, säger Emma Wahlström och fortsätter:

– Vi blir tokstraffade i den första halvleken av deras kontringar. Det är mycket som inte stämmer och då går det inte att slå dem.

I och med dagens seger fortsätter Sävehof toppa tabellen, medan Hallby ligger kvar på femteplatsen.