Hammarby handboll åkte ur handbollsligan. Foto: Bildbyrån

Hammarbys ordförande: ”Vi kommer utvärdera allt”

Uppdaterad
Publicerad

Igår blev det klart att Hammarbys herrar åkte ur handbollsligan, efter 17 raka säsonger.

– Det är en tung dag idag. Det är inte så att vi inte har tänkt på att det här läget kan komma. Igår samlades styrelsen och satte upp en actionplan på vilka åtgärder vi vill göra nu. Runt ekonomi, runt organisation och runt framtiden, säger ordförande Robert Petrovic till SVT Sport.

Vilka åtgärder är det ni vill göra?

– Vi kommer påbörja samtal och diskussioner med organisationen. Hur vi ska göra det här tillsammans, så att alla är med på resan. Det kommer att ta någon vecka. Vi har också diskussioner med spelartruppen och hur vi vill satsa på dem. Vi vill bygga resan långsiktigt med unga talanger och 50 procent egna produkter. Man ska vilja spela i Hammarby, inte för pengar utan för att man vill spela i Hammarby och utvecklas som spelare med Hammarbyhjärtat.

Enligt Petrovic behöver degraderingen inte vara så ödesdiger ekonomiskt.

– Det mest konkreta som jag kan svara på är att vi inte får ett bidrag för att vi är med i handbollsligan. Hammarby fotboll hade väl mest publik då de spelade i superettan så vi kanske får ökad publik i det här läget. Det handlar om att göra det på ett strukturerat sätt och bygga det från grunden.

Den enda spelaren som det redan är klart att lämnar klubben är målvakten Anton Hellberg som är klar för Malmö.

I den sista matchen, mot Karlskrona, valde Hammarby att inte ta med tränaren Erik Larholm.

– Det är en lång säsong. Serien avgörs inte på en match. Det handlade inte om den enskilda matchen. Det enda vi kände var att om det fanns någonting man kunde göra så blev det en förändring. Vi har en diskussion med Erik och han har ett år kvar på kontraktet, säger Petrovic.

Är målsättningen att Erik ska fullfölja sitt kontrakt?

– Vi kommer utvärdera allt. Det har inte med Erik att göra. Vi kommer att utvärdera allt från ekonomin och sponsorer till Larholm och Fahlgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.