Erik Larholm. Foto: Bildbyrån

Hammarby utan tränare i ödesmötet i handbollsligan

Uppdaterad
Publicerad

Hammarbys uppladdning inför ödesmötet i bottenstriden mot Karlskrona tog en snabb vändning. När laget kom fram saknades tränaren Erik Larholm och i C Mores sändning avslöjade ordföranden Robert Petrovic att han inte kommer att leda laget i matchen.

– Hammarby, via ordföranden och styrelsen har försökt göra något annat till den här matchen, det är allt jag vet, säger Erik Larholm till SVT Sport.

Det var strax före uppkast i ödesmatchen borta mot Karlskrona i den sista omgången av handbollsligan som det framkom att tränaren Erik Larholm inte fått följa med laget ner till matchen.

Enligt ordföranden Robert Petrovic var det ett styrelsebeslut att Larholm inte skulle leda laget – men han är inte sparkad.

– Det här är ett rent styrelsebeslut. Vi känner att vi ville agera på något sätt innan matchen, säger Petrovic.

När SVT Sport når Erik Larholm satt han hemma i Stockholm och såg matchen på tv. Han hänvisar till ordförande Petrovic, men berättar att han fick beskedet i fredags.

Dementerar spelaruppror

I C Mores sändning pratade experten Charlie Sjöstrand om att det skulle röra sig om ett spelaruppror mot Larholm. Det är något Larholm däremot dementerar starkt.

– Det är bara dålig journalistik.  Att det ska röra sig om ett spelaruppror och missnöje över tid, det är fel. Jag har aldrig hört det innan. Hammarby, via ordföranden och styrelsen har försökt göra något annat till den här matchen. Mycket mer än så vet jag inte, säger han.

Hammarby förlorade sedan mot Karlskrona och åkte ur högsta serien efter 17 raka säsonger i handbollsligan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.