Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hampus Wanne har signerat ett avtal för tre år med storklubben FC Barcelona. Foto: FC Barcelona/Bildbyrån

Hampus Wanne klar för CL-mästarna: ”Hållit det hemligt”

Uppdaterad
Publicerad

Hampus Wanne är klar för senaste två årens CL-mästare FC Barcelona – efter nio framgångsrika år i Flensburg-Handewitt. 

– Det känns väldigt stort, jag känner mig utvald, säger Wanne till SVT Sport.

28-åringen Hampus Wanne har skrivit på ett avtal över tre år med FC Barcelona, den mest framgångsrika klubben i handbollseuropa. Barcelona har nämligen elva Europatitlar, varav tio i EHF Champions League som startade 1993.

Sedan inledningen av den gångna säsongen har det ryktats om att Wanne ska lämna den tyska klubben, och spanjorerna kopplades starkast till svensken, något som SVT skrev om i början av november.

– Jag skrev på för ett tag sedan. Det har luskats en hel del, säger han och berättar att han försökt hålla flytten hemlig.

– Med respekt mot klubben har jag hållit det för mig själv och inte velat säga någonting, så det är skönt att det är officiellt nu.

”Färdig med min tid där”

Handbollsstjärnan har inte bara en framgångsrik karriär i den gulblå landslagströjan, med tre medaljer från internationella seniormästerskap (bland annat EM-guld 2022). Han har också hunnit med att representera en av Europas stormakter – Flensburg – under nio års tid, och vunnit två ligatitlar och en CL-titel.

– Det känns så klart väldigt bra, jag känner att jag är färdig med min tid i Flensburg. Jag uppnådde alla personliga mål och lagmål som jag satte upp när jag kom dit. Det kändes som ett naturligt steg. När Barcelona hör av sig och var så intresserade, var det väldigt lockade. Min rådgivare (Martin Klette) skötte förhandlingarna så jag är väldigt nöjd.

Jagade Wanne för fyra år sedan

Redan för fyra år sedan var den spanska jätten ute efter Wanne, men då sa Flensburg klart och tydligt nej. 

– Det är inte så att en klubb som Barcelona hör av sig en gång i veckan. Det är en rätt stor grej och möjligheten kanske inte skulle dyka upp igen. Då satte Flensburg tokstopp för det, men jag kanske är mer mogen för det i dag än jag var då.

I Barcelona finns också svenske målvaktslegendaren Tomas Svensson, som tog fem CL-titlar med klubben. Han är nu assisterande tränare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.