Alingsås till semifinal efter stor dramatik

Alingsås handbollsherrar är klara för semifinal efter stor dramatik mot Ystad i den femte och avgörande kvartsfinalmatchen. Med 30 sekunder kvar avgjorde Magnus Persson för hemmalaget som vann med 27-25.

Trots att Alingsås med mindre än fyra minuter kvar var i ledningen med tre bollar blev det ett dramatiskt avslut. När Ystads Carl Löfström, med 1.30 kvar, gjorde två raka mål var bortalaget helt plötsligt bara en boll efter.

Men då klev Magnus Persson fram och i Alingsås sista anfall smällde den landslagsmeriterade högernian in 27-25 – ett mål som definitivt säkrade semifinalplatsen. Rickard Frisk i hemmamålet räddade sedan matchens sista avslut och segersiffrorna blev därmed 27-25 till Alingsås.

Möter Malmö i semifinal

Nu väntar Malmö i semifinal efter att seriesegraren Kristianstad valt Lugi i nästa slutspelsrunda.

– Malmö är ett fantastiskt bra lag och vi har haft svårt för dem i år så de är favoriter, säger Alingsås Johan Nilsson i Sportkanalen.

I en jämn inledning kom matchens första ryck efter 15 minuter när Alingsås vände underläge 5-6 till ledning 10-7 innan Ystad tog time out. Effekten uteblev dock och i stället drog Alingsås ifrån ytterligare – hemmalaget gjorde 5-3 de sista minuterna och hade 15-10 efter matchens första 30 minuter.

”Första halvlek är jättebra”

Bakom rycket låg ett starkt målvakts- och försvarsspel och ett gäng snygga kontringar där Alingsås gjorde det bra i så väl andra som tredje fas.

Men Ystad kom tillbaka och skapade rejäl nerv i matchen.

– Första halvlek är jättebra men i andra äter de in sig i matchen. Vi får några utvisningar bland annat men sedan går Magnus upp och avgör, säger Johan Nilsson.