Nora Mörk ledde sitt Norge till ännu en final i EM. Foto: Bildbyrån

Norge till ny EM-final efter stark vändning

Uppdaterad
Publicerad

Handbollsstormakten Norge är klart för ännu en EM-final efter att ha vänt ett par fyramålsunderlägen mot hemmanationen Danmark i Herning.

Norge vann semifinalen med 27-24 och möter Frankrike i söndagens final.

De norska spelarna och ledarna sjöng ”segern är vår” i slutminuten innan de sprang in på planen och jublade.

– Det är bara ren glädje. Det var en klassisk övertändning i första halvlek och jag är väldigt glad över att vi klarade att ta oss ur det. Vi lugnade ner oss och slutade stressa. Men så får vi inte spela mot Frankrike, där måste vi steppa upp ett hack från början, säger norskan Stine Oftedal i TV6:s sändning och konstaterar att det är de två bästa lagen som möts i finalen.

Handbolls-EM

När Henny Reistad vräkte sig fram och gjorde 25-22 kopplade Norge grepp. Det målet skedde direkt efter en spagaträddning av Norges veteranmålvakt Katrine Lundes från Kathrine Heindahls friläge från sex meter. Lagmaskinen Norge lett av Nora Mörk med sex mål varvade till slut upp och Lundes inhopp blev tungan på vågen.

Danmark ledde som mest med fyra bollar vid ett par tillfällen, sista gången var vid 14-10 i början av andra halvlek.

Vid ledning 10-6 för Danmark tog Norges förbundskapten en timeout.

KLIPP: Flera stjärnor saknas i herrtruppen till handbolls-VM (17 december 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM

Mer i ämnet