Nina Dano lämnar Sävehof för spel i Danmark. Foto: Bildbyrån

Nina Dano klar för ny klubb: ”Extremt kul”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev klart i går att den unga talangen Nina Dano, 20, lämnar IK Sävehof efter säsongen.

Nu är hon klar för danska Horsens Håndbold.

– Det ska bli extremt kul att få ta nästa steg i karriären, säger hon till SVT Sport.

Nina Dano har vunnit SM-guld med Sävehof och debuterat i A-landslaget. Nu lämnar hon den svenska handbollsligan för spel i danska Horsens Håndbold. Något som Horsens tränare Lars Fredriksen är nöjd över.

– Jag har sökt igenom Sverige och Norge för att hitta en vänsterhänt spelare och till sist föll valet på Nina, en spelare med stor potential, säger Lars Fredriksen till Horsens Folkeblad.

Nina Dano ser själv fram emot att utvecklas i den nya klubben men säger också att det inte var självklart att lämna Sävehof.

– Jag kände ingen stress med att flytta men jag tyckte att det var ett val som passade mig. Sävehof var absolut med i tankarna kring vad jag skulle göra i framtiden, men det jag erbjöds kändes spännande och jag tycker att det är ett bra steg att ta, säger Nina Dano till SVT Sport.

– Det ska bli extremt kul att få ta nästa steg till en lite bättre liga och se hur man prestera där.

Nina Dano gjorde sin landslagsdebut så sent som i oktober mot Polen.

ARKIV: Möt Nina Dano – en av svensk handbolls största talanger (29 okt 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.