Skövde tog sig till sin första SM-final på 14 år. Foto: Bildbyrån

Skövde till SM-final – besegrade Kristianstad

IFK Skövde besegrade Kristianstad med 23-22 och säkrade därmed en SM-finalplats.

Skövde vann med totalt 3-0 i matcher.

– Vi sliter som djur och det ger utdelning i slutändan, säger Skövdes Kristian Svensson till Sportkanalen.

Skövde ledde matchserien med 2-0 inför dagens tredje semifinal i bäst av fem.

Hemmalaget inledde också starkt och man hade ledningen med 15-12 i halvtid.

I den andra halvleken kom Kristianstad, som var tvungna att vinna i fall man ville hålla matchserien vid liv, tillbaka.

Slutet av matchen blev väldigt jämn och ställningen var 22-22 men några minuter kvar. Då avgjorde Skövdes Fredrik Mossestad med sitt 23-22, vilket blev matchens sista mål. Kristianstad hade chansen att kvittera i matchens sista anfall men Skövde lyckades hålla undan.

I SM-finalen väntar Sävehof, som besegrade Lugi i tre raka matchen. Senast Skövde var i SM-final var 2007.

ARKIV: Sävehof klart för SM-final (23 april)