Sverige spelades ut av Montenegro

Bortamatch på Balkan och ingenting att spela för.

Då föll de svenska handbollsherrarna i EM-kvalmatchen mot Montenegro.

De svenska handbollsherrarna säkrade sin plats i nästa års EM i Kroatien för fem veckor sedan.

Det märktes i kvalmatchen borta mot Montenegro i kväll.

Montenegrinerna städade undan de svenska gästerna 28-24 framför en fanatisk publik.

Hemmalaget tog i taktpinnen direkt med tidig ledning i matchen. En ledning man aldrig släppte under matchens gång och i halvtid var Montenegros ledning 16-7.

Lagergren målbäst

Montenegro fortsatte dominera i andra halvlek och som mest var ledningen elva bollar vid 19-8.

Sverige reste sig något i slutet av matchen, men lyckades aldrig komma närmare än fyramålsunderläget.

Albin Lagergren var bästa svenske målskytt med sina fem fullträffar.

Linus Arnesson gjorde debut i svenska landslagströjan när han kom in efter 40 minuter. Det pigga inhoppet bjöd på stabilt försvarsspel och tre mål.

För Montenegro väntar nu en avgörande match mot Ryssland i sista omgången om en direktplats till EM.