Heta känslor när Brasilien skrällde

I går besegrades i Serbien, och i dag Ryssland.

Det brasilianska handbollslandslaget visar att sydamerikansk handboll duger bra.

Men det blev hett på slutet när Brasilien vann med 25–23 mot Ryssland.

Med ett utgrupperat försvarsspel, men i övrigt väldigt fysiskt spel, och med publiken i Berlin i ryggen skakade Brasilien Ryssland i den första halvleken. Solklar ledning med 7–3 gav till sist 15–10 i paus efter att de båda brasilianska målvakterna César Almeida och Leonardo Tercariol växlade med perfekt spel.

Ryssarna kom tillbaka i början av andra, mycket tack vare målvaktsspelet från Oleg Grams, och genom att man spelade rakare och sköt mer utifrån. Men laget kom bara ikapp en enda gång, vid 19–19. Brasilien fick till det på slutet och tog tillbaka initiativet, gick i från och kunde dessutom hålla sig kalla när det hettade till under de sista minuterna. Då blev det ett mindre bråk som slutade med att Rysslands bäste målskytt Timur Dibirov fick rött kort.

Handbolls-VM

Matchen fick sedan ett effektfullt slut när målvakten Almeida klistrade ryssarnas sista skott.

Resultatet innebär att Brasilien kommer upp på samma poäng som Ryssland, fyra. Men eftersom Brasilien har kvar att möta jumbon Korea och Ryssland möter favoriten Frankrike i sista omgången ser Brasilien ut att skrälla och gå vidare till mellanrundan.