Foto: Bildbyrån

Ingen sista omgång av herrarnas handbollsliga

Uppdaterad
Publicerad

Fram till i dag, måndag, var planen att grundseriens sista omgång i herrarnas handbollsliga skulle spelas under tisdagskvällen.

Men nu har förbundet beslutat att ställa in matcherna – efter påtryckningar från klubbarna.

Handbollsförbundet lämnade sitt besked vid 18-tiden på måndagen. Detta efter att klubbarna och svensk elithandboll några timmar tidigare tryckt på för att matcherna skulle stoppas.

Det innebär att det inte blir något sista möte mellan IFK Skövde-IFK Kristianstad, Önnered-Helsingborg, Sävehof-HK Malmö, Hallby-IFK Ystad, Lugi-Alingsås, Guif-Varberg och Ystads IF-Redbergslid.

Planen sedan tidigare var att matcherna skulle spelas utan publik. Alingsås leder tabellen en poäng före HK Malmö, men både Kristianstad och Skövde jagar precis där bakom.

Damerna har redan spelat klar sin grundserie, där Höör leder före Skuru. Hur det blir med slutspelet är än så länge oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.