Sabina Jacobsen. Foto: Bildbyrån

Hela Sabina Jacobsens lag i karantän i Ryssland

Uppdaterad
Publicerad

I måndags fick Rysslandsproffset Sabina Jacobsen beskedet att hon sätts i karantän för att hon besökt Sverige.

I dag har CSKA Moskva meddelat att alla spelare och ledare i den ryska storklubben måste hålla sig hemma.

– Tjejerna har tränat tillsammans hela veckan men i dag kom det här beskedet, de vill väl minska spridningen, säger Jacobsen till SVT Sport.

Sabina Jacobsen var nyligen hemma i Sverige och hälsade på men i fredags ringde hennes ryska klubb CSKA Moskva och bad henne flyga hem så fort som möjligt. Detta på grund av rädslan för att Ryssland ska stänga gränserna på grund av coronavirusets spridning.

Väl i Ryssland hamnade den svenska lagkaptenen i karantän.

Corona och idrott

– Det var inte för att jag var sjuk eller så utan för att jag varit utanför Ryssland. Det är tufft att vara ensam i en tvåa och att få tiden att gå. Men jag håller igång och tränar en gång om dagen, lagar mat och så. Lägenheten har aldrig varit så ren som nu, säger Jacobsen till SVT Sport.

Trots coronautbrottet har CSKA Moska tränat på som vanligt, men utan sin försvarsspecialist. I dag meddelade dock klubben att samtliga spelare sätts i karantän.

– Jag vet faktiskt inte varför, men det är väl för att minska spridningen. Tjejerna har tränat ihop hela veckan, i dag också, men nu har alla fått beskedet att de ska stanna hemma till den 28 mars.

Ryska ligan kan återupptas

Jacobsen berättar att hon upplever att corona-situationen hanteras olika bland människor i Sverige och Ryssland.

– I Sverige var det nästan inget folk ute och mycket börjar stänga ner, man märker stor skillnad. I Ryssland rör sig alla ute och i det stora hela märker man det inte alls på samma sätt som i Sverige men det kan ju bero på att Ryssland är lite efter i smittspridningen.

I Sverige har Svenska handbollsföbundet beslutat att avsluta de pågående säsongerna men i Ryssland väntar man fortfarande på besked.

– Vi vet inte någonting. Egentligen tar jag det dag för dag och ser vad som händer.

Vad säger du om situationen som råder just nu i världen?

– Jättetragiskt, det påverkar många negativt och det är många som drabbas. Jag tror ingen hade förutspått att det skulle bli så här och ingen vet hur länge det håller på, så det är många som får betala ett högt pris.

KLIPP: Kolla in tipsen som gör att du klarar tristessen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet