Foto: Bildbyrån

Kristianstadsstjärnan missar VM: ”Oerhört tungt”

Uppdaterad
Publicerad

Kristianstad- och landslagsspelaren Philip Henningsson kommer inte att spela handbolls-VM om några veckor. 23-åringen landade fel i en match i handbollsligan igår och har fått en spricka i högerfoten.

Det var i andra halvlek i hemmamatchen mot Lugi som Kristiandstadsspelaren Philip Henningsson landade illa på foten. Landslagsmannen låg kvar på planen och fick sedan hjälp att hoppa av, på ett ben.

Senare rapporterade Kristianstadsbladet att han missar handbolls-VM i Danmark och Tyskland. Det på grund av att 23-åringen drabbades av en spricka i högerfoten. Han kommer därmed inte hinna bli spelklar till turneringen i januari.

– Philip är en stabil kille, men det är ju ett oerhört tungt besked att få fem dagar innan det är samling, säger Kristianstads sportchef Johan Larsson till Kristianstadsbladet.

Till Aftonbladet säger Hennningsson att det nu är operation som väntar. Därefter väntar cirka tio veckor rehabilitering. 

– Jag gör en vanlig stegisättning men det känns inte som det ska. Man har fått sina småskador i karriären men det här var något annat. Det visade sig vara en stressfraktur, säger henningsson till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.