H65 Höör kan fira att man är serieledare fram till och med december. Foto: Bildbyrån

Höör ny serieledare efter tätt toppmöte

Tidigt toppmöte mellan ettan och tvåan i tabellen och då var det hemmalaget H65 Höör som var starkast. Skåningarna är därmed ny serieledare över VM-uppehållet.

– Jag tycker vi krigar på och verkligen kämpar som ett lag idag, säger vänsternian H65 Höör Kristin Thorleifsdottir.

Redan från start tog hemmalaget Höör ledningen och höll den från start till mål när siffrorna skrevs till 26-23. Men för den som var ute efter spänning i sporthallen i Skåne fick ändå sin beskära del.

Höörs Kristin Thorleifsdottir, som efter lagkaptenen Sabina Jacbobsens återbud är uttagen för sitt första A-landslagsuppdrag under VM i Japan, inledde matchen med två snabba mål inom loppet av tre minuter och satte Sävehof i ett underläge som de regerande mästarna aldrig riktigt tog sig ur.

Även om det såg ut som att Sävehof, som i våras slog ut H65 Höör i semifinalen, i perioder närmade sig en kvittering släppte skåningarna aldrig greppet och segrade med 26–23.

Nu går H65 Höör på VM-uppehåll som serieledare något som landslagsdebutanten Kristin Thorleifsdottir trivs med.

– Det är riktigt gött. Nu kan man sova gott också och bara tänka på Japan (där VM spelas).

– Det som ska bli bäst (i Japan) är väl att jag får se och lära och känna på hur det är där med the real deal.

På annat håll i samma liga tog Skuru en trygg vinst med 37–24 mot Boden och klättrade därmed upp till en andraplacering i tabellen.