Jasmin Zuta (t.v) med den f.d tränarkollegan Magnus Wieslander Foto: TT Nyhetsbyrån

Huvudtränaren om ”Slangens” avsked: ”Har haft en jättebra relation”

Uppdaterad
Publicerad

Magnus Wislander lämnar Redbergslid efter 29 år i klubben och pekar på en schism med huvudtränaren Jasmin Zuta som anledningen. Zuta själv känner inte igen sig i beskrivningen.

– Magnus är ju min stora idol som jag växte upp med. Vi har haft en jättebra relation, säger Zuta till SVT Sport.

De har jobbat i fem säsonger tillsammans i Redbergslid men efter att Magnus Wislander nu lämnar står Jasmin Zuta ensam på tränarbänken. Wislander angav en schism med Zuta som anledningen till avskedet, något Zuta står helt oförstående till.

– Det är klart att vi är tränare och har olika åsikter. Men så är det ju överallt och det skulle väl vara det i sådana fall.

Du tycker att ni har kommit bra överens?

– Ja, absolut, säger Zuta till SVT Sport.

”Min stora idol”

Jasmin Zuta menar istället att den ”schism” som Wislander syftar på handlar om åsiktsskillnader som tillhör professionen handbollstränare.

– Vi är ledare för ett lag och vi diskuterar och pratar men det har inte varit någonting mer än så, säger Zuta och fortsätter:

– Jag har haft en jättebra relation med Magnus. Jag har den största respekten för honom och det är ju min stora idol från att jag växte upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.