IFK Kristianstads vinstsvit bruten – Guif vann sekunddrama

IFK Kristianstad hade sju raka segrar i Handbollsligan.

De ledde med fyra mål med drygt halva matchen kvar att spela.

Men när matchen var över hade de förlorat sin första match för säsongen – efter ett sekunddrama som slutade 29–30.

– Vi måste göra det mycket, mycket bättre, säger Olafur Gudmundsson.

Om det inte hade varit för coronapandemin hade Guif tvingat kvala för att hålla sig kvar i Handbollsligan i våras.

Inte heller denna säsong har inletts särskilt bra, och av de åtta första matcherna i höst hade bara tre inneburit seger.

Kristianstad inledde bäst

Det var därmed nog ganska få som trodde att Eskilstuna-laget skulle bryta Kristianstads fina svit i Handbollsligan när lagen möttes i kväll.

Och det såg inledningsvis även ut som att Kristianstad skulle utöka sin svit med raka segrar. Laget inledde bäst, och tog tidigt en ledning som mest var fyra bollar – strax före paus.

Två snabba mål i slutet

Men i den andra halvleken spelade Guif upp sig, och efter drygt fem minuter var de ikapp.

Med knappa kvarten kvar de även förbi, och ledde med två mål med mindre än en och en halv minut kvar att spela. Men Kristianstad gjoirde två snabba mål, och matchen avgjordes i de sista skälvande sekunderna.

Åkerman avgjorde

Och med bara åtta sekunder kvar att spela fick Guif ett frikast. Bollen letade sig sedan fram till Rickard Åkerman på högerkanten. Han letade sig sedan in i banan och vräkte sig fram och sköt från sexmeterslinjen mitt i banan – och fick se bollen leta sig in i nätmaskorna.

– Jag tänker inte så mycket där, utan vi ska bara vinna. Det är det som sitter i huvudet, säger Åkerman till Sportkanalen.

”Inte tillräckligt distinkta”

Därmed är Kristianstads förlustnolla inte längre intakta.

– Vi är inte tillräckligt distinkta i anfallsspelet. Vi sätter inte bollen när vi får lägen, det är för dåligt och för passivt i försvaret och de gör för enkla mål, säger en mäkta besviken Olafur Gudmundsson till Sportkanalen.

– Vi måste göra det mycket, mycket bättre. Vi måste ha mer energi och vara mer agressiva. Det är alldeles för dåligt tycker jag.