Sverige har lagt förlusten mot Nederländerna bakom sig. ”Det finns en hel del att förbättra”. Foto: Bildbyrån

Jesper Nielsen: ”Skulle vara sjukt dåligt för svensk handboll”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har kniven mot strupen inför onsdagens avgörande VM-kvalmöte med Nederländerna. Nyblivne Tysklandsproffset Jesper Nielsen sågar Sveriges insats i det första mötet – men ser ingen anledning till oro.

Sverige förlorade nästan chockartat mot Nederländerna i det första av två VM kval-möten. Nederländerna vann med uddamålet (25-24) på hemmaplan.

Oinspiration var grunden till förlusten, menar Jesper Nielsen.

– Vi har tittat på matchen, gått igenom den och vi gör i princip ingenting tillräckligt bra. Vi var oerhört bekväma och hjälpte inte varandra, säger det nyblivna Rhein-Neckar Löwen-proffset till SVT Sport och fortsätter.

– Vi gör ingenting av det som vi ska stå för – det finns en hel del att förbättra, säger Rhein-Neckar Löwen-proffset till SVT Sport.

Men förlusten är lagd i dåtid.

– Nu vänder vi blickarna mot onsdag och ska visa att vi är betydligt bättre än vad vi visade, fortsätter Nielsen.

Nu har ni en match i bagaget och har analyserat dem – vad har de för svagheter?

– Nederländerna gjorde en bra match, de lyckades med sina grejer men de bytte inte mycket – körde starkt på en mittsexa och sina kanspelare. Vi har en större bredd men behöver trycka igång benen och få upp tempot.

En lång handbollssäsong lider nu mot sitt slut. Den avgörande matchen som spelas i Kristianstad blir säsongens sista.

– Självklart är det tufft. Det är många slitna kroppar och knoppar. Men nu är det en match kvar och då finns det inget att spara på. Vi ska tömma det sista.

Hur tufft skulle det vara att inte gå vidare?

–  Det skulle vara oerhört snåpligt och sjukt tråkigt och dåligt för svensk handboll. Men det är vårt uppgift att vinna och det är det enda vi har i tankarna.

Går ni vidare?

Ja absolut, det ska vi, avslutar Nielsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer