Isabelle Gulldén var gravid under EM-turneringen i december. Foto: Bildbyrån

Gulldén spelade EM-slutspelet gravid

Uppdaterad
Publicerad

Handbollsstjärnan Isabelle Gulldén är gravid. Det uppger nu utlandsproffset.
– Det här är det bästa som kunde hända, vi är hur glada som helst, berättar 29-åringen för SVT Sport.

Isabelle Gulldén har under många år varit en av Sveriges ledande spelare i landslaget. Senast i december ledde hon blågult på planen under EM. Under mästerskapet var hon gravid. Något hon också märkte av i spelet.

– Jag visste inte riktigt hur det skulle gå, eller hur jag skulle må. Men det funkade ändå hyfsat bra tycker jag, säger Isabelle Gulldén till SVT Sport.

Graviditeten ska inte ha varit planerad. Planerat är dock att 29-åringen ska komma tillbaka till spel så snabbt det går efter förlossningen.

Närmaste mästerskapet i december

– Jag hoppas jag kommer tillbaka. Jag har inget mål just nu för det dock. Med landslaget är det OS som är möjligt. Det kan gå. Men det är klubben som är fokus, så får vi se sen. Jag vill fortsätta spela efteråt. Jag har ett 1+1-årskontrakt kvar med Brest efter den här säsongen. Klubben är väldigt glad för min skull, berättar hon vidare.

Ambitionen var att spela seriefinal under mellandagarna med sin franska klubb Brest. Men så blev inte fallet då läkaren satte stopp. Närmaste stora mästerskapet för Sverige är VM i Japan i december. Men det finns ingen målsättning att vara med där för landslagsstjärnan.

– Många som varit gravida kommer tillbaka och är till och med bättre än tidigare, avslutar Gulldén.

Gulldén och sambon Linus Persson väntas bli föräldrar till en son i juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer