Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Isabelle Gulldén: ”Helt obeskrivlig känsla”

Uppdaterad
Publicerad

I går blev Isabelle Gulldén Champions League-mästare.

På läktaren fanns hennes cancerdrabbade syster Rebecca.

–  Att få spela och vinna framför henne, det är en helt obeskrivlig känsla, säger Gulldén till SVT Sport.

Inför 15 400 åskådare blev Isabelle Gulldén och hennes Vipers Kristiansand Champions League-mästare efter seger med 33-31 i finalen mot ungerska Györ under söndagen.

Dagen efter är det en trött men glad Gulldén som landat i Sverige när SVT Sport når henne.

– Det blev inte många timmars sömn i natt. Vi hade avslutningsmiddag på en restaurang så det blev lite firande och fest, säger hon.

Hur var det att spela finalen?

– Jag har svårt att komma ihåg vad som hände i matchen. Det kändes bara som att vi alla hade behöll ett lugn och det är väl där rutinen talar för sig.

”Drömavslutning”

– Men nu när vi landade i Sverige helt plötsligt, och det börjar ta slut så känns det väldigt tomt. Att spela inför 20 000, det vet man aldrig om man kommer att få uppleva igen här i Sverige, så lite tomt är det ska jag säga.

Finalen blev Gulldéns sista match med den norska klubben, som utöver Champions League också tog hem ligan och cupen i Norge.

– Det var verkligen en drömavslutning. Troligtvis mitt sista final four och att få sluta med Champions League-guld, det går inte att få en bättre avslutning. Jag är väldigt glad.

Gulldén berättade tidigare i år att hon bestämt sig för att flytta hem till Sverige och Lugi för att komma närmare sin syster Rebecca som drabbats av livmoderhalscancer.

Ser Lugi som sista anhalt

Att Rebecca var på plats och såg finalen betyder mycket för den svenska handbollsstjärnan.

– Vi är bästa vänner så hon betyder oerhört mycket för mig. Att få spela och vinna framför henne och allt sådant, det är en helt obeskrivlig känsla. Och nu att vi kommer bo väldigt nära varandra, det är också helt underbart.

Nu väntar vila och semester för Gulldén som drar igång säsongen med Lugi i slutet av juli. Planen är att avsluta karriären i Skåneklubben.

– Jag tänker att det här är det sista. Jag har skrivit tre år och så får vi se vad som händer efter det. Jag ser verkligen fram emot att börja något nytt här i Lugi och kanske blir det fler än tre år. Men det är här nere vi ska försöka slå oss till ro.

REPORTAGE: Gulldén och karriärens plötsliga vändning och flytten till Lugi (29 maj 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.