Isabelle Gulldén tillbaka i träning

Uppdaterad
Publicerad

För mindre än tre månader sedan blev Isabelle Gulldén mamma.

Redan nu är hon tillbaka i handbollsträning.

Frågan är om hon kommer i form till VM som startar om sju veckor.

– Konkurrensen är hård, säger förbundskapten Henrik Signell.

Den svenska handbollsstjärnan Isabelle Gulldén har inte spelat någon match sedan Sverige mötte Ryssland i EM:s mellanrunda i december förra året.

Efter EM gick hon ut med att hon var gravid, och födde den 19 juli sonen Lias.

Men redan nu, mindre än tre månader senare, är hon tillbaka i träning med sitt franska lag Brest Bretagne. På sitt Instagram-konto har hon lagt upp en bild med en bild där hon har fått ett märkte från ett skott, samt en video från träningen.

Lagt upp bild

Gulldén har tidigare berättat att hon siktar på att kunna vara med i VM som startar i Japan den 30 november. Truppen tas ut om blott elva dagar, och frågan är om hon är med där? Även Johanna Westberg fick barn i somras och siktar på comeback.

– De båda är aktuella, ja. Konkurrensen har dock hårdnat under deras bortavaro, så jag har tät dialog med dem innan truppen tas ut den 22 oktober, förklarar förbundskapten Henrik Signell för SVT Sport.

Även Johanna Westberg är på väg tillbaka efter att ha fått barn i juni. I ett sms till SVT Sport skriver hon att ska börja träna handboll igen nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.