Jacobsen: Satsar på att spela i morgon

Uppdaterad
Publicerad

Sabina Jacobsen klev av mot Polen på grund av en känning i låret.

Men nu kommer glädjande besked inför morgondagens match mot Montenegro.

– Jag tror att jag spelar, det är det jag satsar på, säger hon till SVT Sport

Den svenska lagkapten tvingades kliva av i den andra halvleken mot Polen i går efter en känning i det högra lårert. När SVT Sport träffar henne dagen efter segermatchen mår hon betydligt bättre.

– Det känns bra i dag. När jag vaknade kändes det bra och jag går bra och så. Jag tror på spel i morgon, det är det jag satsar på, säger Sabina Jacobsen till SVT Sport.

Sverige gå in i huvudrundan med två poäng efter gruppspelssegern mot Serbien förra veckan. Montenegro däremot föll mot både Ryssland och Frankrike i sitt gruppspel och är i stort behov av poäng.

– De kommer fajtas otroligt mycket och säkert spela fult ibland. Jag känner några av spelarna och de gick ju vidare med noll poäng och måste vinna den här matchen.

Trots att Sverige föll två gånger om mot Montenergo inför mästerskapet i Frankrike tycker Jacobsen att det är ett motstånd som passar svenskorna bra.

– De passar oss rätt bra, det känns som att vi verkligen har chansen. Det är klart att det blir en tuff match men vi går in med inställningen att vi vinner den.

Sverige möter Montenegro klockan 21.00 i morgon. Därefter väntar Frankrike och Ryssland innan huvudrundan avslutas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.