Signell inför huvudrundan: ”Vi har mer att ge”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige besegrade Polen med minsta möjliga marginal och är vidare i EM.

Nu väntar Ryssland, Frankrike och Montenegro i jakten på en semifinalplats.

– Tufft, men vi har mer att ge, säger förbundskapten Henrik Signell till SVT Sport.

De svenska handbollsdamerna är tillsammans med Danmark och Serbien i grupp A vidare till EM:s huvudrunda. Där ställs man nu mot Ryssland, Frankrike och Montenegro som gick vidare från grupp B.

– Tuffa lag helt klart, lag som ofta är där uppe och tampas om medaljer. Många rutinerade spelare som vi måste ha koll på och hantera. Det blir så klart tufft men jag vill tro att vi har mer att ge, säger förbundskapten Henrik Signell till SVT Sport.

Eftersom Sverige besegrade Serbien i gruppspelet plockar man med sig två poäng.

– Det är bra, vi är med i matchen och har allt i egna händer. Sedan behöver vi så klart vara väldigt bra för att vinna mot de här lagen men vi har möjligheten och ska göra allt för att ta den.

Ryssland vann OS-guld 2016, hemmanationen Frankrike vann VM-guld för ett år sedan och Montenegro slog Sverige två gånger om inför EM. Men Signell tror att hans lag har vad som krävs för att ge samtliga tre lag en match.

– Perioder mot Danmark och Serbien har varit riktigt bra, rena halvlekar också. Den prestationen räcker men sedan är det en taktisk bit också och tre helt nya lag att ta oss an. Men prestationen räcker för att vara med och tampas med dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.