Sabina Jacobsen (nummer 27) vilade större delen av den andra halvleken. Foto: Bildbyrån

Oron kring lagkaptenen: ”Haft lite skadebekymmer”

Uppdaterad
Publicerad

Lagkaptenen Sabina Jacobsen spelade sparsamt i den andra halvleken i segermatchen mot Polen.
Anledningen är en känning i ljumsken.
– Vi hoppas inte det ska vara någon fara, men det kan förvärras om man fortsätter att spela, säger förbundskapten Henrik Signell till SVT Sport.

Sabina Jacobsen fanns på planen i det svenska försvaret under den första halvleken men sedan tvingades lagkaptenen och försvarsgeneralen vila större delen av matchens sista 30 minuter på grund av skada.

– Hon hade en känning i ljumsken, vi hoppas att det inte ska vara någon fara men det är ju en skada som kan förvärras om man fortsätter spela, säger förbundskapten Henrik Signell till SVT Sport.

Vad tror du om fortsatt spel i EM?

– Jag har ingen koll på det, jag har inte hunnit prata med det medicinska teamet så här tätt inpå match.

Lite senare kom dock lugnande besked.

– Jag har haft lite skadebekymmer, men jag spelar nästa match, säger Jacobsen efter att Sverige hade säkrat vidare avancemang till mellanrundan.

Hon vill inte avslöja vad för typ av skada det handlar om för att inte ge fördel till motståndare.

Jacobsen fick se sitt lag tappa en femmålsledning i den andra halveken och ett tag var det polsk ledning med en boll. Sverige lyckades dock behålla kylan, vände underläget och vann till slut med 23-22. Därmed är man vidare till huvudrundan och där väntar matcher mot Ryssland, Frankrike och Montenegro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer