Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Jamina Roberts efter bronsmissen. Foto: Bildbyrån

Jamina Roberts självkritisk efter förlorade VM-bronset: ”Dåligt”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige föll i bronsmatchen mot Danmark.

Kaptenen Jamina Roberts är kortfattad kring sin egen insats.

– Dålig, säger hon till SVT Sport.

27-28 blev slutresultatet i bronsmatchen mot Danmark. Förlust med minsta möjliga marginal.

– Det här är värre än att förlora med tio. Det är pinsamt att förlora med tio men mentalt är det värre att vara så nära, säger kapten Jamina Roberts.

Hon är självkritisk efter matchen, där hon inte upplever att hon kom till sin rätt. Hon beskriver sin insats som ”dålig” innan hon ombeds utveckla.

”Inte lika trygg”

– Tyra kommer in och gör det jättebra och jag hamnar på ovana positioner och där är jag inte lika trygg så jag känner att jag blir lite passiv, säger hon.

Förbundskapten Tomas Axner håller dock inte med om att Roberts gör det dåligt. Han valde att spela kaptenen – trots flest tekniska fel av alla och två mål på sju skott.

– Hon är modig och går all in. Hon spelar på marginal och det ska hon göra. Hon slutar aldrig försöka och hon har en pondus som smittar av sig, menar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.