Rutinerade Roberts drömmer om sömn – och avancemang

Uppdaterad
Publicerad

På lördag sänder SVT handbollslandslagets VM-kvalmatch mot Ukraina. Enligt SVTs expert Magnus Grahn Kommer nyckelspelaren heta Jamina Roberts.

– Nyckelspelare i landslaget är jag ju inte van att vara så det är ju nytt för mig, säger den rutinerade vänsternian till SVT Sport

Efter att Bella Gullden slutade i landslaget är det 30-åriga Jamina Roberts som hpller mest rutin i landslaget. Även om hon själv ser det som en ovan roll så ska det med över tio år och 174 landskamper ska det inte vara konstigt.

– Ja, jag har ju övat mig nu i tio år med det här laget så det tycker jag att jag är redo för.

Tror på avancemang

Ukraina ska inte bli något problem men enligt Roberts är Sverige inte så bra att de har råd att underskatta någon. Med ett bra resultat mot Spanien i ryggen är känslan att de trots brist på stjärnor är ett starkt lag.

– Den nivån räcker för att slå Ukraina i två matcher, säger Roberts

Sömnbrist

Hennes egen form är strålande och hon kommer från en SM-semifinalserie där hon är verkligen tongivande. En form som också kan bli bättre nu när hon får sova. Med en åtta månaders bebis har det blivit si och så med sömnen och det har påverkat henne och hennes spel. Dock påverkas det till det positiva när hon samlas med landslaget.

– När jag kommer iväg såhär på landslagsläger så dels så får jag sova vilket gör att jag har mer energi på dagarna och det tror jag också visar sig i mitt spel när jag är här, hemma är det lite slitigare.

Positivt är emellertid att hon nu uppskattar att träna.

– Jag känner att det är jävligt skönt att gå till träningen, det har jag ju inte känt innan i mitt liv utan det är skönt att där är jag Jamina och inte mamma-Jamina.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.