Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Jätteskräll av Sävehof mot Hannover i European League – klart för kvartsfinal: ”Största som hänt i den här föreningen”

Uppdaterad
Publicerad

Sävehof förlorade med fyra mål i den första åttondelsfinalen av European League.

Men i kvällens returmatch mot Hannover vann de med 34–25.

Nu är laget klart för kvartsfinal.

– Kanske det största som hänt i den här föreningen, säger Sävehof-kaptenen Simon Möller.

European League är den näst högsta europeiska handbollsturneringen. Senast ett svenskt lag var framme i kvartsfinal var 2021, där Kristianstad blev utslaget mot tyska Magdeburg – som till slut gick och vann hela turneringen.

Men nu är ett svenskt lag åter framme i kvartsfinal. Trots att Sävehof förlorade med 30–34 på bortaplan stod de efter kvällens hemmaretur mot tyska Hannover som segrare.

–Vilken grej! Det här är ju om inte det största… eller kanske det största som hänt i min karriär att nå en kvartsfinal i European League. Och att vi med det här unga laget går och slår ut ett topplag i Bundesliga är kanske det största som hänt i den här föreningen, säger Sävehof-kaptenen Simon Möller till Göteborgs-Posten.

”En tuff nöt att knäcka”

Sävehof gick tidigt upp till 3–0, och vann till slut med hela 34–25. I kvartsfinal väntar ännu ett tyskt lag: Bundesligatrean Flensburg, med landslagsstjärnan Jim Gottfridsson, och svenske Ljubomir Vranjes som sportchef.

– Vi har inte börjat kolla alls på dem än, men om man kollar på deras trupp är det ett av världens bästa lag med några av världens bästa spelare. Det blir en nöt att knäcka, säger Simon Möller.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.