Pressat Ystad tvingade fram avgörande match

Alingsås hade chansen att säkra en semifinalplats på bortaplan i kväll. Men ett pressat Ystad ville annat – gästerna vann med 32-26 och tvingade därmed fram en femte och avgörande match.

Enligt Sydsvenskan var det Kim Anderssons show som visade vägen till skåningarnas seger. Den 35-årige förre landslagsstjärnan missade senaste mötet på grund av en tåskada, men stod nu för fyra mål och en mängd målgivande passningar. På måndag avgörs kvartsfinalserien i Alingsås.

Flest mål i hemmalaget gjorde Carl Löfström som noterades för sju.

I den kvällens andra semifinal hängde Guif med första 13 minuterna men sedan växlade Kristianstad upp – rejält. 7-4 blev 10-4 på några minuter och sedan var aldrig gästerna när att hota de orangeklädda. Två raka mål av Helge Freiman, som har ett förflutet i just Guif, i slutet av den första halvleken innebar 19-9 till Kristianstad som redan då avgjort den tredje kvartsfinalmatchen.

I den andra halvleken bevakade Kristianstad sin ledning och Guif kom aldrig närmare än sju bollar de sista 30 minuterna. Segermarginalen blev till slut just sju bollar, 32-25 och på lördag kan fjolårets SM-vinnare säkra semifinalplatsen på bortaplan.

I hemmalaget blev landslagsmeriterade Albin Lagergren matchens bästa målskytt med sju fullträffar.