Andreas Palicka är årets spelare i svenska handboll 2020 Foto: TT Nyhetsbyrån

Kaptenen: ”Tycker inte VM ska genomföras med publik”

Uppdaterad
Publicerad

Handsbolls-VM ser trots omständigheterna ut att starta som planerat nästa vecka i Egypten. Dessutom planerar värdnationen att fylla läktarna med tusentals personer. Ett beslut som inte stöttas av Sveriges kapten och målvakt Andreas Palicka.

– Jag tycker inte VM ska genomföras med publik, säger Andreas Palicka på dagens presskonferens.

Det är konstiga tider för hansbollslandslaget. Samtidigt som de befinner sig en bubbla där träningarna genomförs fyra spelare åt gången och där det inte får förekomma någon kroppskontakt reser de snart till VM i Egypten där värdnationen planerar att tillåta upp till 5000 åskådare på läktarna.

Samtidigt som det är ett högt tryck på landets sjukhus.

Landslagets kapten Andreas Palicka är inte nöjd med beslutet som tagits av värdnationen.

– Jag tycker inte VM ska spelas med publik. Det är något jag står bakom som kapten, säger han under dagens presskonferens.

Men någon bojkott är det inte tal om.

– Absolut inte. Kan de garantera min säkerhet kommer jag att spela VM, forsätter han.

Landslagsläkare tveksam

Även landslagets läkare Daniel Jerrhag ställer sig frågande till beslutet om att genomföras VM med publik.

– Jag har blivit om bedd att svara på den här frågan tidigare. Tycker jag att det är ett märkligt beslut? Ja. Det är en konstigt beslut att driva igenom ett mästerskap under de här omständigheterna, säger Daniel Jerrhag.

– Men tycker vi att det kan genomföras på ett säkert sätt står jag till förbundets förfogande, tillägger han.

Positivt PCR-test för Lagergren

För tillfället dras landslaget med egna corona-fall. Albin Lagergren testade positivt efter ett snabbtest igår och idag kom även beskedet att PCR-testet var positivt. Därmed lär det inte bli något VM-spel för högernian.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.