Karlskrona vann mot Aranäs Foto: Bildbyrån

Karlskrona vann bottenstrid – Helsingborg åker ur

Sista omgången i handbollsligan är spelad och bottenstriden avgjord.

Helsingborg och Karlskrona fajtades på olika håll om vem som skulle åka ur serien och trots seger mot Hammarby blev det Helsingborg som drog det kortaste strået.

I Eriksdalshallen i Stockholm spelade Helsingborg övertygande handboll mot Hammarby.

I mitten av andra halvlek tog skåningarna kommandot i matchen och släppte aldrig taget. Mycket tack vare Linus Nilsson som gjorde fem mål bara i första halvlek som slutade 18-9 till bortalaget.

Som mest ledde Helsingborg med tio mål. Hammarby gjorde en liten upphämtning men kunde aldrig hota. Helsingborg tog säsongens första bortaseger med 31-26.

Men skåningarna hade inte ödet i sina egna händer. För att undvika att åka ur serien var Karlskrona tvunget att förlora mot Aranäs i en match som pågick samtidigt i Blekinge.

– Vi hade det i egna händer och då behöver man bara koncentrera sig på sitt, säger Gustaf Hallén i Karlskrona till C More.

Det var en betydligt jämnare match och Aranäs gav inte bort segern. Med fem minuter kvar var ställningen 26-24 till Karlskrona men då samlade hemmalaget sina krafter och tack vare Linus Fernbrand som gjorde hela nio mål, kunde de säkra segern och platsen ovanför sträcket.

– Det känns jävligt bra för det såg mörkt ut ett tag så det tar vi emot, säger Gustaf Hallén.