Kim Andersson: ”Hade nästan glömt hur det var ”

Uppdaterad
Publicerad
Kim Andersson slutade i landslaget efter OS i Rio 2016.
Men i kväll var han tillbaka i mästerskapssammanhang igen när Sverige besegrade Egypten med 27-24.
– Det är sådana här matcher man drömmer om, jag hade nästan glömt hur det var, säger Andersson till SVT Sport.

Det blev tre mål för Kim Andersson i sin mästerskapscomeback för Sverige. Andersson, till vardags i den svenska handbollsligan och Ystad, var mer än nöjd efter segern mot Egypten med 27-24.

– Jätteroligt att spela inför sådan här publik. Det här sådana här matcher man drömmer om, jag hade nästan glömt hur det var, säger Kim Andersson till SVT Sport.

Efter OS i Rio 2016 valde Andersson att sluta i landslaget men inför VM i Tyskland och Danmark var den hårdskjutande högernian tillbaka. Mot Egypten i premiären blev det seger trots att Sverige tappade en femmålsedning två gånger om.

– Vi blev passiva och var inte tillräckligt bra i anfallsspelet. Lite nervöst men riktigt skönt med två poäng, säger Andersson.

Kim Ekdahl du Rietz var även han tillbaka i mästerskapssammanhang efter att ha slutat i landslaget.

– Roligt men jag vet inte om det var något jättespeciellt. Men så klart ett landslag med så många svenskar på läktaren, det var trevligt, säger Ekdahl du Rietz som inte var speciellt nervöst i slutet när Egypten kröp närmare.

– Jag är medveten om att det blir jämnt men det kändes inte så jättenära faktiskt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer