Kim Andersson i VM:s sista match, mot Kroatien. Foto: Bildbyrån

Kim Andersson vill fortsätta i landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Att storstjärnan Kim Andersson, 36, gjorde comeback i landslaget var en stor skräll i den svenska VM-truppen.

Nu vill veteranen också spela EM på hemmaplan om ett år.

– Jag hoppas kunna vara med då och att de vill ha mig, säger han till TV3.

Kim Andersson, som under hösten gjort stor succé i Ystads IF, gjorde sensationell landslagscomeback inför VM.

Nu hoppas den närmast legendariska vänsternian att få fortsätta i landslaget och satsa vidare mot EM på hemmaplan 2020.

Han kommer i så fall att vara 37 år när mästerskapet avgörs.

– Jag har sagt hela tiden att jag tycker att det här är jättekul. Jag har verkligen njutit av känslan av att få spela på den här scenen igen. Det är länge sedan jag spelade på den här nivån. Klart att man får mersmak, säger Andersson till TV3.

– Kroppen har inte gått sönder av det här utan jag tycker att jag har orkat hyfsat bra med farten och flåset och så där. Det är bara för mig att fortsätta göra det jag gjort hittills. Att hålla sig skadefri är givetvis en nyckel, fortsätter stjärnan.

”Ett steg i rätt riktning”

Så här summerar Kim Andersson Sveriges mästerskap som slutar med en femteplats efter dagens seger mot Kroatien:

– Vi förlorar bara två matcher och det är mot lagen som nu gör upp om VM-guldet (Danmark och Norge) så det är inga dussinlag direkt.

– Det är klart att vi hade önskat bättre resultat i de matcherna, men i övrigt har vi gått rent i turneringen. En femteplats är ett steg i rätt riktning jämfört med förra VM där vi blev sexa. Så när vi rannsakar oss själva kanske det här inte är så dumt ändå, säger Andersson.

MATCHFAKTA

Match om femte plats

Kroatien–Sverige 28–34 (13–16)

Kroatien: Luka Cindric 5, Marin Sipic 4, Igor Karacic 3, Jakov Vrankovic 3, Damir Bicanic 3, Zlatko Horvat 2, Manuel Strlek 2, Zeljko Musa 2, David Mandic 2, Ivan Sliskovic, Kristian Beciri.

Sverige: Niclas Ekberg 6, Andreas Nilsson 5, Lukas Nilsson 4, Fredric Pettersson 3, Albin Lagergren 3, Mattias Zachrisson 3, Kim Andersson 3, Hampus Wanne 2, Linus Arnesson 2, Jerry Tollbring, Jesper Konradsson, Kim Ekdahl Du Rietz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.