Krigar sig tillbaka – drömmer om OS

Uppdaterad
Publicerad

Hon flyttade för att få ett lyft – men det slutade med en korsbandsskada.

Efter många timmar rehabilitering drömmer Mikaela Mässing om att ta sig till handbollstruppen till OS.

– Det är det jag siktar mot varje dag och det är därför jag orkar göra min rehab, säger hon till SVT Sport.

I tyska Thüringer fick handbollsspelaren Mikaela Mässing snålt med speltid. Därför bytte hon till rumänska Baia Mare.

Men säsongen inleddes med en väldigt tung smäll. Mässing slet av både korsband och ledband i vänster knä. Hennes andra knäskada inom loppet av fyra år.

Missade EM

Mässing missade EM och började få fråga om hon någonsin kommer att kunna ta sig tillbaka.

– Jag har börjat få lite tankar som , ”kommer jag att kunna spela handboll igen?”. Det är väldigt många som frågar så här, ”aha, lägger du av med handbollen nu när du har haft två knäskador?”, säger Mässing till SVT Sport.

– Jag har aldrig tvekat på det tidigare. En knäskada är en knäskada, man kommer tillbaka. Men har man för många och det inte funkar så är det klart att man måste lägga av. Jag har aldrig tänkt den tanken tidigare, men när det är många som frågar börjar man tveka på sig själv.

Drömmer om OS

Hon har bestämt sig för att hon ska komma tillbaka. Och drömmen är OS i Tokyo.

– Det finns inget facit på hur länge man blir borta eller hur det ska gå till. Man kör på. Händer det, så händer det. Ett litet hopp är att jag tror att jag ska spela OS. Det är det jag siktar mot varje dag och det är därför jag orkar göra min rehab varje dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.