Sverige klart för handbolls-EM

Sverige gjorde en stark match mot Rumänien.

Blågult vann med 31-23 och är därmed klart för EM.

– Fantastiskt skönt, säger Niclas Ekberg till TT.

De svenska herrarna gjorde en oerhört stark första halvlek i EM-kvalet mot Rumänien. Efter några jämna inledningsminuter gick det svenska landslaget ifrån.

I halvtidspausen stod det 14-7 till Sverige.

Det andra halvleken blev inte dramatisk. Det blågula landslaget hade kontroll över matchen och vann till slut med 31-23. Niclas Ekberg var målbäst i Sverige med sju fullträffar.

– Vi får det att stämma. Vi har ett bra och kompakt försvarsspel och har väldigt starka målvakter som även levererar bra passningar till de kontrande spelarna. Vi gör väldigt enkla mål vilket är viktigt för vårt spel, säger Niclas Ekberg till TT.