Kristianstads tränare Ulf Larsson och assisterande tränare Jesper Larsson under kvällens match. Foto: Bildbyrån

Första matchen utan Vranjes – då segrade Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

IFK Kristianstad vann mot Alingsås med 31-27 i sin första match utan tränaren Ljubomir Vranjes. Det var en seger som var viktig för storklubben och skapade julfrid i nordöstra Skåne.

– Nu behöver inte frugan köpa någon julklapp, säger en leende Anton Halén.

Det var lättade spelare som såg ut att fira ännu ett SM-guld när segern var bärgad. Alingsås bet sig i kapp flera gånger trots fyramålsunderlägen men till slut vann Kristianstad med just fyra mål.

– Det är fantastiskt att se hur vi krigar matchen igen. Vi hade egentligen ingen taktik utan körde bara. Vi har fallit ihop i så många matcher och nu visar vi att vi kan och det känns fantatiskt skönt, säger femmålsskytten Anton Halén till Sportkanalen.

Han kunde inte se något speciellt nytt med Ulf Larsson som tränare men fastnade för försvarsdelen.

– Vi är lite mer defensiva än under Ljubomir och väldigt skönt att det fungerar. Just nu står vi på ruta ett och sedan har vi januari och sedan får vi se hur Uffe vill köra med oss, funderar Halén.

Ryckte ifrån vid 23-23

Kristianstad ledde med fyra bollar flera gånger i andra halvlek men när Alingsås William Andersson Moberg fick kontroll på en låg boll och tryckte in 23-23 med tolv minuter kvar stod matchen och vägde. Hemmalaget kunde rycka åt sig initiativet igen och Johan Nilsson visade stor vilja när han gjorde 26-23 vilket gav ett nödvändigt försprång.

Diskussionen kring Vranjes avslut fortsatte under kvällen.

– Vi kom till en återvändsgränd och behövde göra något nytt eftersom ingen var nöjd med tabelläget, säger IFK:s ordförande Anders Chrintz.

IFK Kristianstad, som tog fyra raka SM-guld mellan 2015 och 2018, och Ljubomir Vranjes gick skilda vägar i lördags och precis som vid ett tidigare tillfälle tog den förre storspelaren och veterantränaren Ulf Larsson över. Kristianstads spel hade gått i baklås och man hade bara vunnit två av de nio senaste matcherna och sjunkit till sjunde plats i tabellen – bara två poäng från att tappa slutspelsplatsen.

MER HANDBOLL: Därför blev Bella Gulldén Sveriges största stjärna:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.