Mäktig upphämtning av Kristianstad i Champions League

IFK Kristianstad har haft en tung resa i Champions League med tre förluster på lika många matcher. I kväll såg skånelaget länge ut att gå samma öde till mötes, men kom tillbaka starkt på slutet och kvitterade till slutresultatet 24-24.

– Det är för många lätta misstag som vi måste ta bort om vi ska vinna sådana här matcher, säger tränare Vranjes till Viasat.

Hemmapublikens stöd var det inget fel på när Kristianstad tog emot Kadetten Schaffhausen i Champions League. Ändå var det gästerna som direkt tog en flermålsledning och ledde med 15-11 i halvtid.

”Jag vill ha mer skott”, ropade en frustrerad Ljubomir Vranjes till spelarna när de samlades runt tränaren för en time-out i andra halvlek. Ett budskap som verkade gå fram.

För med fem minuter kvar steppade två målskyttar fram för hemmalaget: Philip Henningsson och Olafur Gudmundsson gjorde två matchavgörande mål vardera. Gudmundsson andra mål i 59:a minuten innebar kvittering till ställning 24 lika.

”Jäkligt bra kämpat i dag”

Och sista sekunderna blev dramatiska: med tre sekunder kvar hade Kristianstad en sista chans till skottläge, men schweizarna höll tätt.

En skön pinne för Kristianstad, som förutom tunga resan i Champions League även föll hårt i handbollsligan i måndags när de besegrades av Önnered.

Det har inte varit någon lätt vecka för oss men jag tycker laget gör det riktigt bra. Men vi har för många berg-och dalbanor, jag skulle vilja ha det jämnare. Vi får titta framåt och ska utvecklas ännu mer. Men det var jäkligt bra kämpat i dag, säger Vranjes till Viasat.