Önnered besegrade storfavoriten Kristianstad. Foto: TT/Bildbyrån

Önnereds jätteskräll – vände mot Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

Det fortsätter att hacka lite för Ljubomir Vranjes Kristianstad HK. På måndagskvällen reste de till Göteborg för att möta Önnered och de såg ut att gå mot en väntad seger, men i andra halvlek vände bottenlaget Önnered och vann med 28-26 i hemmahallen.

I halvtid var ställningen 17-12 till Champions League-laget Kristianstad, men då började vändningen. Det var ändå aldrig lika förrän i den 50:e minuten då Anton Hallbäck satte 24-24.

Med bara 40 sekunder kvar kom sedan avgörande då Mirko Vicentijevic satte 27-26 innan Hallbäck fastställde resultatet.

– Vi krigar och vågar skjuta de här halvtaskiga skotten som ändå går in. Vi slutar inte kämpa. Vi bara krigar på hela vägen, säger Önnereds målvakt Sebastian Abrahamsson som var en av de stora hjältarna.

Bästa målskytt i matchen var Önnereds Hugo Bengtsson med nio fullträffar.

”Vi har andra ambitioner än Önnered”

Förlusten är Kristianstads andra i handbollsligan den här säsongen och i Champions League har man förlorat alla de tre man har spelat. Överlag har det gått tungt sedan Vranjes tog över i våras – efter fyra raka SM-guld åkte man ut mot Alingsås i semifinal och nu har man två förluster på sju spelade matcher.

– Jag är jättebesviken just nu. Vi har kanske andra ambitioner än var Önnered har i den här serien och då ska vi vinna den här matchen, säger Kristianstads Adam Nyfjäll till C More.

Kristianstad är tvåa i handbollsligan medan Önnered går upp till en niondeplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.